Program în vacanța de 1 Decembrie | Defilări și muzee deschise în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
steaguri Piata Unirii Oradea

Cu ocazia Zilei Naționale, în Oradea vor avea loc mai multe evenimente. Care sunt acestea, dar și cum vor funcționa instituțiile publice și muzeele în această perioadă - aflați din materialul următor.

Ziua Națională a României va fi marcată la Oradea printr-o ceremonie militară care se va desfășura începând cu ora 11, în Piața Unirii. Aceasta va fi urmată, între orele 13 și 14, de o paradă militară din Centrul Civic al orașului. Mai mulți artiști locali vor susține concerte de muzică populară începând cu ora 14.

Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii care va avea loc în Piaţa Unirii, la ora 18. În această zonă circulația rutieră va fi oprită pe 1 Decembrie, între orele 8 și 20, pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

Pe 30 noiembrie, Muzeul Țării Crișurilor și muzeele memoriale „Aurel Lazăr", „Iosif Vulcan" și „Ady Endre" au fost închise. În zilele de 1 și 2 decembrie acestea vor putea fi vizitate între orele 10:00 și 18:00. Cu ocazia Zilei Naționale a României, în toate cele patru muzee intrarea este liberă.

În minivacanța de 1 Decembrie, aquapark-ul Nymphaea, ștrandul Ioșia, Grădina Zoologică și piețele din Oradea vor avea program normal de funcționare.

Astfel Aquaparkul Nymphaea va fi deschis între orele 10-22, casieria urmând să funcționeze până la ora 21:00. De menționat că în această perioadă funcționează doar partea interioară a complexului.

Și ştrandul Ioșia va fi deschis în toate aceste zile de minivacanță, între orele 8-17. Aici e funcțional doar un singur bazin.

De asemenea Grădina Zoologică va putea fi vizitată între orele 9-17.

Programul de lucru cu publicul al Compartimentului de Stare Civilă din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Oradea se modifică în următoare zile. Astfel, vineri și duminică acesta va fi închis, iar sâmbătă vor putea fi înregistrate decesele, între orele 8:30 și 12:30. În aceste zile se pot obține detalii la numărul de telefon 0259/409.410.

Toate activităţile de stare civilă vor fi reluate luni, 3 decembrie, cu program normal de lucru cu publicul, începând cu ora 8:30.

Pe liniille de autobuz 10, 12, 14, 20, 23 si 28, care tranzitează zona Pieței Unirii, se va circula pe trasee deviate începând cu ora 08:00, pânǎ la ora 20. Circulaţia tramvaielor în zonă va fi întreruptǎ numai pe durata desfǎşurǎrii efective a paradei militare.

în 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie mijloacele de transport în comun din Oradea vor circula conform graficelor valabile pentru zilele de duminică şi sărbători legale. Pe traseul transfrontalier Oradea – Biharkeresztes autobuzele vor circula ca într-o zi lucrătoare, iar pe 2 Decembrie ca într-o zi de duminică.

Punctele de vânzare a biletelor vor funcţiona în zilele de 30 noiembrie şi 2 decembrie conform programului pentru zilele de duminică. Pe 1 decembrie toate punctele vor fi închise, cu exceptia punctului din Autogara Nufărul, care va fi deschis conform programului de duminică.

Peste 800 de poliţişti bihoreni vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de 1 Decembrie. Oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii bihoreni vor patrula în zonele aglomerate, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare.

Zilnic vor fi prezente în teren patrule ale polițiștilor de ordine și siguranță publică, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri