Sari la conținut

Proiect pentru refacerea cabanei Vadu Crișului

Consiliul Județean a găsit bani pentru refacerea altei construcții importante din Bihor. Este vorba despre Cabana Vadu Crişului, care va fi reabilitată cu 1,2 milioane de euro, printr-un proiect depus în cadrul programului transfrontalier România-Ungaria.

Proiectul refacerii construcției aflate în stare avansată de degradare a fost pus pe tapet pentru prima dată acum patru ani. Însă la acel moment nu erau identificate sursele de finanțare.

Potrivit inițiatorilor acestui plan, cabana va fi reabilitată și compartimentată pentru a deveni un centru multifuncțional de protecție a naturii. În acest scop, va fi dotată cu echipamente specifice și va avea chiar și panouri solare.

Horia Carţiş, directorul general al Direcţiei de Dezvoltare Regională, CJ Bihor: „Cabana își schimbă destinația din cabană și devine un centru de monitorizare și promovare a naturii. Primăria Vadu Crișului construiește un centru de olărit, astfel încât să se promoveze cultura olăritului mai departe atât pentru tinerii care vor ajunge acolo cât și pentru a nu lăsa o tradiție să dispară.”

Administrația județeană este liderul de proiect, în parteneriat cu Primăria Vadu Crişului, Centrul de Artii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor şi o primărie din Ungaria.

Editor web: Adrian Laboș

Pe aceeași temă