Protest cu avioane de hârtie şi bolovani în fața sediului Consiliului Județean Bihor

Data actualizării: Data publicării:
avioane hartie protest2

Protest cu avioane de hârtie și bolovani în faţa Consiliului Judeţean Bihor. Nemulțumiți că Oradea rămâne fără legături aeriene directe cu străinătatea, după ce în ultimele șase luni au fost anulate toate zbourile internaţionale de pe aeroportul din oraș, zeci de membri ai USR-PLUS Bihor s-au strâns în fața sediului administrației județene. Protestatarii dau vina pentru această situație pe șefii Consiliului Județean, pe care îi acuză de indiferență.

În aplauzele celor peste 30 de membri ai alianţei USR-PLUS, mai multe avioane de hârtie pe care erau scrise destinații din străinătate au fost puse pe trotuarul din fața clădirii Consiliului Județean Bihor. Peste ele au fost așezate pietre pe care erau lipite abțibilde cu siglele PSD, UDMR și ALDE. A fost felul în care cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că niciun avion nu mai decolează de pe aeroportul din Oradea spre destinații din străinătate.

Reprezentanții USR-PLUS acuză conducerea administrației județene că nu a luat măsuri pentru rezolvarea situației.

Lipsa lor de reacţie şi de imaginaţie în a găsi soluţii condamnă Oradea la stagnare şi nu aduce dezvoltarea de care are nevoie oraşul nostru. În timp ce municipalitatea face eforturi pentru a dezvolta oraşul, alianţa de la CJ Bihor dă înapoi aceste eforturi le face să fie inutile”, a declarat Silviu Dehelean, deputat USR.

”În condiţiile în care avem un Guvern care are aceeaşi culoare ca şi Consiliul Judeţean Bihor, este inadmisibil să rămânem izolaţi aici, în capătul ţării, şi să ridicăm din umeri pentru a găsi altundeva soluţii. Cheia este la CJ Bihor; ei trebuie să găsească soluţii. De aceea am venit aici şi le-am spus să ia pietrele şi să le ducă mai departe”, a spus Cristian Rusu, membru al USR.

avioane hartie protest2
avioane hartie protest2

În ultimele șase luni toate cursele externe anunțate sau operate de pe aerogara din Oradea au fost anulate. Ultima care a luat această decizie a fost compania TAROM, care a renunțat la zborurile spre Milano și Barcelona. În ciuda acestui fapt, lucrările la cel de-al doilea terminal al aeroportului bihorean se apropie de final.

”Este mare păcat pentru că potenţialul este aici, dar nu se poate fructifica din cauza unui consiliu judeţean inept, condus de nişte bolovanic - de aceea i-am adus aici care ţin avioanele la sol”, a susținut Cristian Ghinea, deputat USR.

La finalul protestului, participanții au luat avioanele și pietrele, sub supravegherea jandarmilor.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri