Sari la conținut

Protest cu valize la Oradea

A fost protest cu valize şi paşapoarte, duminică seara, în faţa Prefecturii Bihor și a sediului filialei județene a PSD. A fost felul în care aproximativ 200 de orădeni şi-au arătat opoziţia faţă de modificările propuse la legile Justiției.

Oamenii s-au strâns în fața Prefecturii Bihor pentru a protesta în tăcere faţă de modificările propuse de Guvern la legile Justiției. Au adus cu ei valize și pașapoarte, pentru a transmite un mesaj Puterii.

"Nu plecăm și nu tăcem! - chiar dacă ne-am propus în seara asta să protestăm altfel, nu scandând sloganuri, nu cu vuvuzele sau într-un mod mai gălăgios, ci prin tăcere", spune un protestatar.

"Se pare că nimeni nu îi poate opri: nici Uniunea Europeană, nici Comisia Europeană, nici ambasadorii occidentali, nici Departamentul de Stat, nici noi, cei din stradă, și ei se încăpățânează să meargă pe același drum."

Câțiva protestatari au venit cu steaguri și obiecte cu semnele Casei Regale.

"Pentru noi Regele Mihai a fost un exemplu de moralitate. Nu putem să acceptăm ce se întâmplă în țară în momentele astea."

"Atâta timp cât am văzut la București că oamenii au decență și sunt adunați acolo pentru a respecta valorile și cred că asta ne dă speranță."

La final, participanţii la protest au pornit într-un marș tăcut către sediul PSD Bihor.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță