Protest de Ziua Națională. Proprietarii de pensiuni din Băile Felix au cerut interzicerea explorărilor pentru gaze în zonă

Data publicării:
protest Rosia 1

Obișnuitele proteste anti-cianură au căpătat la Oradea o dublă semnificație. După ce săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat acordul petrolier de concesiune pentru explorarea și exploatarea în perimetrul Băilor Felix, ecologiștii orădeni și-au exprimat indignarea, de această dată, față de posibilitatea exploatării prin fracturare hidraulică.

O mare parte a protestatarilor a sosit chiar de la Băile Felix, majoritatea fiind proprietari de pensiuni care se tem că eventualele exploatări vor dăuna zăcămintelor de apă termală.

"O să afecteze mediul înconjurător, o să fie foarte mari probleme cu apa potabilă din zona noastră și o să ne afecteze multora dintre noi afacerile", spune Adrian Junc, proprietarul unei pensiuni din Băile Felix.

"Nu suntem de acord, deci nu vor trece de noi, să fie foarte clar."

"Nu-mi doresc ca denumirea Băilor Felix să se transforme în Băile Fel-șist și nici Sânmartin în Șistmartin."

Marșul de protest ţinut de Ziua Națională a României a pornit din Piața Unirii, a trecut prin piața 1 Decembrie şi s-a oprit în fața Prefecturii.

reporter: Orsolya Nagy

operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri