Puiul scoate porcul din meniul de Crăciun

Data publicării:
carne-39257

Doamna Augustina şi-a făcut deja lista cu cumpărături pentru Crăciun, iar din ea a exclus tradiționala carne de porc. A înlocuit-o cu produse din carne de pui şi spune că are mai multe motive pentru care a făcut-o.

"În primul rând aleg carnea de pasăre pentru că eu sunt la regim şi am voie doar carne de pasăre,e mai uşoară, nu are colesterol atât de mare şi este gustoasă, bună şi mai ieftină", spune Augustina Cuc.

Ieftin e puțin spus, pentru că înainte de sărbători, în pieţele orădene carnea de pui se vinde chiar şi cu şapte lei pe kilogram, de trei ori mai puțin decât un kilogram de ceafă de porc. E vorba de promoții care nu-i lasă indiferenți pe cumpărători.

"Vânzarea la carne de pasăre merge foarte bine pe motivul că avem preţuri bune la piept de pui şi la curcan şi am observat că orădenii s-au profilat foarte mult pe carne de pui şi de curcan", spune Corina Lorincz, comerciant de carne de pasăre

În schimb, galantarelele pline cu produse din carne de porc nu reușesc să atragă decât puțini clienți. Degeaba încearcă vânzătorii să-și laude marfa.

"Jambon de spate, porci pârjoliţi de la noi, româneşti, calitate", spune Mariana Ciunca, comerciant carne de porc

Prețurile mari sunt cele care îi alungă pe cumpărători. Comercianții nu vor să facă reduceri. Din contră, înainte de sărbători au scumpit toată marfa.

Dacă până în urmă cu câteva zile, un kilogram de ceafă cu os costa 17 lei, acum a ajuns la 23 de lei. Și carnea de porc tocată a crescut de la 13 lei pe kilogram la 17 lei pe kilogram.

Cu toate acestea, cumpărătorii nu mai fac coadă în faţa galantarelor cu carne de porc, ca în anii trecuţi.

Comercianţii spun că în afara promoţiilor oficiale, preţurile vor rămâne neschimbate până după sărbători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri