"Rabla" ieftineşte şi televizoarele. Vouchere pentru electrocasnice vor fi date şi în 2019

Data actualizării: Data publicării:
rabla electrocasnice

Televizoarele vor fi incluse în programul Rabla pentru electrocasnice, ediţia 2019. Ministrul Mediului promite ca acesta va fi reluat, după ce va fi adoptat bugetul. Deocamdată, se dau tichete în limita celor 20 de milioane de lei alocate anul trecut.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost un real succes. Cele mai căutate au fost mașinile de spălat și frigiderele.

„Numărul celor interesați a fost foarte mare. Din păcate fondurile s-au epuizat și ne-am bucura să se aloce din nou sume pentru așa ceva”, spune Mircea Popa, directorul unui magazin de electrocasnice.

La fel de încântaţi sunt şi clienţii, mai ales că programul ar putea include în noua variantă şi televizoarele.

„- Ar ajuta 400 de lei?
- Da, ar ajuta. Mai ales la noi, la români, ar ajuta."

„Cine vrea să se uite la un televizor de 5000 de lei - 100 de lei este nesemnificativ, dar cine caută un televizor de 2000 - poate că îl ajută."

„Multă lume nu știu dacă mai are din acestea vechi să dea. Mașini de spălat da, dar televizoare, nu știu.”

“Ar ajuta enorm un voucher de 300 sau 400 de lei - depinde de valoarea voucherului, ar acoperi 30-40% din prețul produsului. Cred că oricine ar avea un avantaj major dint-un voucher de acest gen”, consideră Mircea Popa.

Reluarea programului “Rabla pentru electrocasnice” e doar o chestiune de timp, anunţă ministrul Mediului.

“O să lucrăm. Deja am început să lucrăm la foc automat, colegii mei s-au văzut cu producătorii şi le aplicăm astfel încât să modificăm finanţarea programului într-un mod avantajos populaţiei”, a declarat Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

Programul presupune acordarea de tichete în valoare de 200, 300 sau 400 de lei celor care predau electrocasnice vechi. Voucherele pot fi folosite pentru achiziţia de produse noi.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri