Sari la conținut

Razii de amploare în acest weekend în Bihor

Echipele de poliţişti au descins în 57 de pieţe, târguri sau localuri publice şi au verificat 36 de firme şi obiective asigurate cu pază sau personal de pază. Agenţii de la Poliţia Rutieră au dat cele mai multe sancţiuni - 266, în timp ce pentru acivităţi comerciale ilicite au fost aplicate 20 de amenzi, iar pentru încălcarea liniştii publice - 30.

Şi infracţiunile descoperite au fost mai numeroase pe şosele - 7, urmate de cele de natură economico-financiară - 5. 14 suspecţi, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni, sunt cercetaţi de poliţişti.

Echipajele de la Poliţia Rutieră au reţinut 73 de permise de conducere: 50 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii semaforului electric, iar trei pentru conducere sub influenţa alcoolului. Au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Trei tineri, reţinuţi după ce au tâlhărit un octogenar

Poliţiştii au reuşit să-i prindă în scurt timp şi pe cei trei tineri care au tâlhărit un orădean de 83 de ani. În timp ce cobora într-un pasaj subteran, victima a fost atacată de agresori, care i-au smuls un lănţişor în valoare de 1500 de lei.
Cei trei au între 18 şi 30 de ani şi au fost prinşi în scurt timp. Judecătorii au decis arestarea lor pentru 30 de zile.

Cherestea şi lemne de foc, fără documente

Sâmbătă, oamenii legii au identificat mai multe transporturi ilegale de lemn. Astfel, în Lazuri de Beiuş a fost găsit un bărbat de 47 de ani, din comuna Arieşeni, judeţul Alba, care transporta cu o autoutilitară 8 metri cubi de cherestea pentru care nu avea acte.

Într-o altă autoutilitară oprită în localitatea Sâmbăta, poliţiştii au găsit 2,5 metri cubi de lemne de foc fără documente legale de provenienţă. Trei metri de cherestea fără aviz de însoţire a mărfii au fost găsiţi şi în Munteni.

Şoferii utilitarelor au fost amendaţi, iar lemnul a fost confiscat.

Băuţi sau fără permis la volan

Raziile forţelor de ordine au dus la descoperirea unor nereguli şi pe drumurile din Bihor. Vineri după-amiaza, un cetăţean turc a fost depistat în Oradea în timp ce conducea o maşină, deşi avea permis reţinut.

La aceeaşi oră, în Lugaşu de Jos a fost oprit un tânăr de 24 de ani care conducea un moped neînmatriculat, cu număr fals şi fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au avut de-a face şi cu şoferi care se urcaseră la volan, deşi băuseră înainte. S-a întâmplat sâmbătă, în Suplacu de Barcău, unde un bărbat de 24 de ani conducea având o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi tot sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca au depistat în trafic, în comună, un şofer în vârstă de 37 de ani, care avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Bihor