Regulamentul de publicitate din Oradea a fost atacat în justiție de Prefectura Bihor

Data actualizării: Data publicării:
panouri_publicitare Bihoreanul

Prefectura Bihor a atacat în contencios administrativ regulamentul de publicitate, reclamă şi afişaj iniţiat de Consiliul Local Oradea. Îndelung contestat de o parte dintre firmele de publicitate din oraş, actul va face obiectul unui proces judecat de un magistrat al Tribunalului Bihor.

Reprezentanţii Prefecturii consideră că hotărârea de Consiliu Local este nelegală deoarece conţine prevederi care interzic amplasarea unor mijloace de publicitate, deşi legea care se aplică acestui tip de activitate nu prevede astfel de restricţii.

În susținerea acțiunii în justiție, Prefectura Bihor a mai invocat "încălcarea art. 2 alin. 1, lit. b) a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională, în sensul că agenții economici care activează în domeniul publicității stradale din muninicipiul Oradea nu au fost consultați în mod real ci doar teoretic, fără a se ține cont de observațiile formultate sau de punctele de vedere ale persoanelor afectate".

De asemenea, reprezentanţii primăriei Oradea nu ar fi respectat legea transparenţei decizionale şi nu au consultat firmele de publicitate din oraş şi nici grupul de lucru coordonat de primar.

"În consecință, întrucât elementele de nelegalitate, deși au făcut obiectul unor sesizări și contestații pe cale administrativă, nu au fost rezolvate și puse în acord cu Legea, pentru argumentele de mai sus s-a luat decizia de a acționa în instanţă Regulamentul de publicitate, prevederile contestate fiind astfel suspendate de drept, până la o sentință judecătorească definitivă", se arată într-un comunicat al Cancelariei Prefecturii Bihor.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri