Reţetă de weekend | Muşchi de vită cu ciuperci

Data publicării:
reteta weekend

Pentru acest sfârşit de săptămână vă propunem un preparat inedit. Este vorba despre o reţetă care îmbină aroma muşchiului de vită cu ciuperci gătite cu vin alb. Chiar dacă la prima vedere pare o mâncare grea, legumele şi carnea bine gătită o transformă într-o bogăţie de arome, pe gustul tuturor.

Pentru ca preparatul să iasă ca la carte avem nevoie de mai multe ingrediente: muşchi de vită, ciuperci, pătrunjel, vin alb, făină albă, ulei de măsline, supă de legume şi sare.

Mai întâi încingem uleiul de măsline la foc puternic, iar apoi condimentăm carnea cu sare. O întoarcem prin făină, după care o lăsăm în tigaie pentru scurt timp.

Nu trebuie să uităm să învârtim muşchiul de vită pe ambele părţi, cât să prindă o crustă.

Ingrediente:
200 de grame de muşchi de vită
80 de grame de ciuperci
50 de grame de pătrunjel
vin alb
făină albă
ulei de măsline
supă de legume
sare

"Se pune făină cât absoarbe carnea. Acum se lasă 1,5- 2 minute pe o parte şi pe cealaltă. Carnea trebuie să fie din sânge înspre mediu, să nu fie bine făcută, pentru că o să devină tare dacă e bine făcută, nu va fi suculentă."

În timpul în care se prăjeşte carnea, vom adăuga ciupercile şi o linguriţă de unt, după care vom lăsa preparatul să se rumenească. Nu uităm să stingem mai apoi cu vin şi să adăugăm pătrunjel.

"Trebuie să se facă un pic de cremă, fiindcă a avut făină şi arată şi mai frumos şi nu curge zeama."

Preparatul este uşor de pregătit şi nu vă va lua mai mult de 10 minute. Dacă v-am convins, nu vă rămâne decât să vă apucaţi de gătit şi să savuraţi mâncarea. Poftă bună!

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri