Sari la conținut

Revoluția tinerilor. Peste 1000 de orădeni au ieşit pentru pentru a doua oară în stradă

La ora 19, câteva sute de tineri s-au adunat în Parcul 1 Decembrie purtând pancarte, dar și steaguri găurite la mijloc, cunoscute din timpul revoluţiei din 1989. Cea care i-a organizat pe protestatari a fost Kinga Hadi, o adolescentă de 15 ani.

"Am venit aici pentru că vreau să lupt, vreau să câștig, vreau să avem un viitor mai bun! Lupt pentru mine! Lupt pentru noi! Oradea, trezește-te! România, trezește-te!"

În ciuda vârstei fragede, Kinga spune că este determinată să schimbe în bine situația din țară: "Pentru România și pentru tinerii din România vreau să schimb absolut totul, de la Parlament, Guvern... Pentru că școala e aiurea, părinții lucrează enorm de mult, salariile sunt mici și aiurea ce se întâmplă în România."


Tânăra a fost ajutată de George Ciobanu, un student la teologie care a obținut aprobările pentru protest și marș: "(Kinga - n.n.) a întrebat pe Facebook cine vrea să ajute la organizare, am spus că vreau eu sa ajut, am încercat să fac tot posibilul să decurgă cât mai bine. Am fost la primărie, la jandarmerie să facem actele necesare pentru protest."

"Vrem să fim susținuți în tot ceea ce facem, suntem tineri avem tot viitorul în față, vrem ca totul să se schimbe."

"Nu vrem să se mai fure, să cadă tot sistemul politic, vrem o schimbare în bine."

Timp de două ore, cei peste o mie de protestatari au străbătut un traseu care a cuprins bulevardele Decebal şi Dacia şi Strada Republicii, după care s-au întors în Parcul 1 Decembrie.

"Vrem o Românie mai curată! Pentru că ne-a ajuns până acum de 25 de ani ce s-a întâmplat, nimic bine, numai rău."

"Să fie decentă şi să vină o clasă politică schimbată, decentă şi cu bun simţ."

Pentru vineri este anunțat un nou protest pe un traseu lung de 8 kilometri.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă