SATU MARE. Trafic îngreunat în zona podului Decebal, aflat în reparaţii

Data actualizării: Data publicării:
Podul Decebal Satu Mare (4)

Trafic de coșmar pe podul Decebal din Satu Mare. Zilnic, mii de șoferi înfruntă aglomerația provocată de lucrările de reparații care se fac la carosabil. Pentru a fluidiza circulația, Primăria a cerut săptămâna trecută realizarea unui sens giratoriu la baza podului. Însă acum două zile aceiași edili au solicitat sistarea lucrărilor la carosabil, din cauza unor probleme neprăvăzute. Astfel că situaţia în zonă va mai dura o vreme.

Claxoane și ambuteiaje. De 3 săptămâni încoace, de când au început lucrările de reparații pe podul Decebal, traficul în Satu Mare a devenit infernal.

„- Cum se circulă?
- Minunat”, răspunde, ironic, un şofer.

Asta e o nesimțire totală. Acum când străinii sunt acasă, nunți, probleme, tot - acum au devastat tot traficul din oraș”, spune altul.

Nervoși sunt și camionagiii pentru care podul reprezintă singura cale de acces dinspre Oradea sau Zalău, spre vama Petea.

„Dar se poate așa ceva?! Uitați ce aglomerat e! Stau, de o jumătate de oră tot vin. E ceva culmea ce e aici!”

De suferit au nu doar șoferii, ci și pietonii. Odată cu sensul giratoriu, cele 4 treceri de pietoni au fost mutate la câteva zeci de metri distanță.

„Am făcut un ocol până la prima trecere de pietoni. Și am crezut că acum așa o să pot să trec. Acum ar trebui să mai fac încă o tură de înconjur. Vedeți că sunt cu bagaje”, spune un trecător.

„În timp ce nervii șoferilor sunt întinși la maximum, pe șantierul de pe podul Decebal nici urmă de muncitor. Motivul? De 2 zile Primăria Satu Mare a cerut sistarea lucrărilor”, a relatat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

De vină, spune Csaba Maskulik, administratorul public al Primăriei Satu Mare, este „o problemă de proiectare pentru că soluția dată pentru acea fundare, pentru a executa fundarea, nu a fost corespunzatoare. Executantul a executat această lucrare și a continuat cu toate că a fost somat să nu mai continue.”

Contactați de Digi24, reprezentanții firmei executante spun că vina pentru situație nu le aparține. Ba chiar au făcut, pe cheltuiala lor, mai multe teste care au ieșit negativ, iar acum așteaptă o soluție din partea proiectantului.

Reparațiile la Podul Decebal din Satu Mare ar trebui să fie gata până în anul 2020, iar valoarea totală a lucrărilor ajunge la 9 milioane lei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri