Scumpirea carburanţilor a aglomerat benzinăriile

Data publicării:
pompa benzina

Cei care au făcut plinul, după miezul nopţii au dat mai mult cu 40 de bani pentru fiecare litru cumpărat. La staţiile de carburanţi din Oradea s-au format cozi aseară. Deși în medie, câştigul la un plin făcut înaintea scumpirii era de doar 20 de lei foarte mulţi șoferi au așteptat la rând minute în șir pentru un plin la vechiul preţ.

Cozile la staţiile de combustibil din Oradea au început să se formeze luni încă de la pranz. Una din cele mai aglomerate benzinării din oraş a fost cea situată în Piața Creangă, unde traficul a fost îngreunat de numărul mare de maşini.

Se scumpesc şi gazele, ţigările şi utilităţile

Şi gazele naturale vor fi mai scumpe. Populaţia va plăti cu două procente mai mult din cauza liberalizării preţurilor la energie. Consecinţa, cei care au centrală termică de apartament vor plăti de la începutul lunii viitoare 171 de lei la gaze, cu patru lei mai mult decât pana acum.

Vom da mai mult şi pentru ţigări, cu până la 50 de bani pe pachet. Pentru cei care fumează un pachet de ţigări pe zi, asta înseamna un plus de 15 lei pe luna. Adică, un fumător va cheltui 435 de lei. În total, o familie de trei persoane va plăti pe carburanţi, utilităţi şi ţigări puţin peste o mie de lei pe lună, cu 40 de lei mai mult faţă de cât cheltuia în martie.

Sunt însă şi vesti bune. Convorbirile pe telefonul mobil vor fi mai ieftine. Şi energia electrică se va ieftini cu 3%. Înseamnă o economie de 3 lei la o factură de 100 de lei pe lună.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri