Sari la conținut

Scurt ghid pentru o vacanţã fără probleme

Dupã ce aţi pus în bagaje tot ce aveţi nevoie şi v-aţi asigurat că aveţi rezervările făcute, un singur lucru nu trebuie să uitaţi înainte să porniţi la drum: să opriţi alimentarea cu apă a locuinţei. În multe cazuri o simplã fisurã apãrutã pe un furtun de racordare de la chiuvetã sau la cordonul de duș a provocat pagube importante. 

Dacã aveți un vecin apropiat, este indicat să-i lăsați o cheie ca să poatã intra în casã în caz de urgențã. Cei care pleacă în vacanţă cu maşina proprie trebuie să verifice dacă inspecţia tehnică periodică, asigurarea obligatorie RCA și rovigneta sunt valabile. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să parcheze în locuri supravegheate și să nu lase la vedere bunurile.

Celor care călătoresc în Asia li se recomandă să pună în bagaje pastile contra dizenteriei și sã se spele cât mai des pe mâini. Înaintea unei vacanțe petrecute în Africa este obligatorie vaccinarea împotriva febrei galbene. 

Medicii atenționează că neplăceri pot fi provocate de vacanțele petrecute în locuri neamenajate.

Ca un incendiu să nu vă afecteze concediul, pompierii au o recomandare: sã pãrãseascã imediat clãdirea hotelului utilizând scãrile de evacuare și nu liftul, pentru cã acesta poate sã ramânã blocat la nivelul incendiat.

Dacă respectați aceste sfaturi, e sigur că ați eliminat cele mai multe obstacole în fața unei vacanțe fără probleme.

reporter: Gabriel Bonaciu
operatori: Tiberiu Catrişcãu, Gabor Szilagyi