Sari la conținut

Se refac "insulele" de pe DN 79 Oradea - Avram Iancu

Şoferii care vor circula în aceste zile pe drumul naţional 79, între Oradea şi Avram Iancu, vor avea nevoie de răbdare din cauza lucrărilor care se vor face la insulele de calmare a traficului. Alveolele au fost construite greşit, spun autorităţile, motiv pentru care lucrarea nu a fost recepţionată de CNADNR.

"Drumul a fost făcut de către o companie italiană, dar nu a fost recepţionat de către CNADNR, tocmai din acest motiv, deficienţe de construcţie", confirmă Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

Prefectul judeţului spune că a făcut presiuni asupra autorităţilor centrale ca să urgenteze reînceperea lucrărilor. Însă, din cauza procedurilor greoaie de organizare a licitaţiilor publice, acest lucru nu a fost posibil. Cei mai afectaţi sunt şoferii.

"Insulele de calmare a traficului, dacă nu respectă nişte standarde, atunci pot deveni nişte pericole în trafic. Pentru acest motiv am şi înregistrat accidente cu morţi", a precizat comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

În ultimii trei ani, în zona acestor insule s-au produs zece accidente grave, în care au murit 5 oameni. Din acest motiv, constructorul s-a angajat să refacă alveolele până în 25 iulie şi a cerut avizul Poliţiei Rutiere.

"Ei doresc să micşoreze raza de curbură, pe care trebuie să o parcurgă autovehiculele în zona acestor insule. Vor fi nişte borduri teşite , nu bordurile acelea înalte şi la 90 de grade", susţine comisarul-şef Sava.

Pe timpul lucrărilor, maşinile vor circula pe un singur sens. Noaptea traficul se va desfăşura pe ambele sensuri.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş