Sari la conținut

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea a redactat o moţiune simplă împotriva Guvernului Ponta

Ideea moțiunii a pornit de la cele patru proiecte trimise Comisiei Europene de Ministerul Fondurilor Europene, condus de Eugen Teodorovici, proiecte ce au fost refuzate de fiecare dată de specialiștii europeni.

„E jenant. E ca și cum ai încerca să treci clasa de patru ori și nu ești în stare. Să dai de bacalaureatul de patru ori... Și sunt 39 de miliarde de euro", spune Cristian Bodea, senator PNL.

Prima moțiune simplă depusă de liberali în Senat și prima făcută de un bihorean va fi dezbătută luni în Parlament. Documentul are 59 de semnatari din partea PNL și PDL. Toți sunt de acord cu senatorul bihorean: dacă va fi semnat acordul mai târziu, banii europeni ar putea ajunge în România abia în 2016.

„Guvernul Ponta, prin impotența ministrului Fondurilor Europene ține România în loc doi ani. Am cerut demisia ministrului Teodorovici. Nu știu dacă va trece. Nu știu dacă PSD va avea bunul simț și va forța plecarea acestui ministru", susţine Bodea.

Ultimul proiect de Acord de Parteneriat pentru fondurile europene a primit nu mai puțin de 250 de observații. Următorul va fi trimis cel târziu în august, susține ministrul Eugen Teodorovici.

reporter: Laura Breb
operator: Tiberius Catrișcău
editor web: Adrian Laboş