Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea aşteaptă scuze de la preşedintele Traian Băsescu

Data publicării:
Cristian Bodea

Deşi este de acord cu faptul că parlamentarii nu sunt funcţionari publici şi a votat schimbarea din Codul Penal, senatorul PNL Cristian Bodea vrea acum scuze de la preşedintele Traian Băsescu şi de la parlamentarii Bogdan Ciucă şi Valeriu Zgonea. Bodea este nemulţumit că preşedintele i-a acuzat pe senatori şi deputaţi că au încercat astfel să dea o lovitură de stat.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi parlamentari care au iniţiat modificările în legea penală, liberalul spune că nu au motivat corect intenţiile pe care le au.

„Eu mă consider jignit atât faţă de ce au făcut cei doi, cât şi de anatema aruncată de Băsescu."

Bodea crede că era nevoie de o lege nouă a demnitarilor, care să nu lase loc de interpretări şi mai ales de scandaluri internaţionale. Cea mai mare vină pentru imaginea proastă pe care România o are în străinătate o are Victor Ponta, susţine parlamentarul bihorean.

„Nu suntem primiţi în Schengen din cauza stilului arogant de guvernare, aroganță pe care o definesc din lipsa de transparență și lipsa de comunicare", spune Bodea.

Parlamentul a votat marţi modificarea mai multor articole din Codul Penal, inclusiv pe cel confom căruia senatorii şi deputaţii erau funcţionari publici. În urma acestor schimbări, instituţii precum DNA, ANI sau CSM i-au acuzat pe senatori şi deputaţi că încearcă să se sustragă anchetelor pentru conflict de interese, abuz în serviciu sau corupţie.

reporter: Laura Breb
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri