Sari la conținut

Simulare cu rezultate modeste în Bihor

Din totalul elevilor de clasa a XII-a care au susţinut simularea bacalaureatului, mai bine de jumătate, adică 52,37%, au luat note peste 5 la proba de limbă şi literatură română. Cei de clasa a XI-a au avut rezultate şi mai slabe la această probă: mai puțin de 40% au fost considerați promovați. 

Limba română:
- clasa a XII-a - 52,37%
- clasa a XI-a - 39,96%>

La limba maternă, din totalul de elevi evaluați, mai bine de 60% au trecut examenul.

Limba maternă:
- clasa a XII-a - 76,21%
- clasa a XI-a - 63,68%

Situaţia neplăcută apare la matematică şi istorie, unde nici măcar jumătate dintre elevii claselor terminale nu au luat note peste 5. Promovabilitatea la cea de-a treia probă a fost de sub 40% atât în cazul elevilor de clasa a XI-a cât şi a celor din ultimul an de liceu. 

Matematică şi istorie:
- clasa a XII-a - 38,99%
- clasa a XI-a - 33,50%

Proba la alegere nu a fost susținută de liceenii din clasa a XI-a, pentru că unele dintre materiile pentru bacalaureat sunt predate abia în anul terminal. În schimb, 55% dintre tinerii care se pregătesc de examenul maturității în luna iunie au reușit să ia note de trecere la acastă probă.

În urma acestor simulări, la clasa a XII-a Bihorul se situează pe locul 21 în țară la limba română, pe 7 la limba maternă şi abia pe locul 27 la matematică sau istorie. La proba de profil rezultatele clasează judeţul pe locul 14.

Clasament naţional:
- limba română - locul 21
- limba maternă - locul 7
- matematică/ istorie - locul 27
- proba de profil - locul 14

Elevii de clasa a XII-a din județele limitrofe au atins „performanțe" similare: la limba și literatura română Maramureșul este pe locul 14, în timp ce sătmărenii sunt abia pe 34. Cel mai bun loc din regiune, în urma simulării Bacalaureatului îl ocupă elevii din Satu Mare, care au reușit să se claseze pe locul 6 la limba maternă.

redactor: Laura Breb