Sonda de gaz din judeţul Satu Mare arde de trei zile. Măsurile luate de specialişti

Data actualizării: Data publicării:
sonda ziua III

Specialiştii IGSU şi experţii canadieni chemaţi de compania care deţine sonda de gaze de la Moftinu Mic, judeţul Satu Mare, au desfăşurat miercuri activități de recunoștere a locului. Au fost luate primele măsuri, iar în zona incendiului a fost instalat un punct mobil de comandă al ISU Maramureş.

Mai întâi, specialiştii au identificat toate sursele de apă din apropierea sondei. Astfel de va asigura continuitatea acțiunilor de stingere la momentul stabilit, spun pompierii.

Cu ocazia recunoaşterii zonei, au fost identificate şi modalități de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și degajarea materialelor care ar putea împiedica accesul forțelor de intervenție în apropierea focarului.

În apropiere de locul incendiului a fost instalat punctul mobil de comandă al ISU Maramureș, unde se desfășoară întâlnirile și ședințele de lucru.

„Deocamdată nu se acționează pentru stingerea incendiului din cauza riscului de producere a unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie și se asigură zona cu un echipaj de pompier, care este permanent prezent la fața locului”, a transmis maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

În cursul zilei de miercuri, autorităţile şi specialiştii au comunicat măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare pentru stingerea incendiului izbucnit pe 18 decembrie.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri