Sondă în flăcări în Satu Mare. Filmul intervenţiei

Data actualizării: Data publicării:
incendiu sonda satu mare_igsu (1)

De 15 ore sonda de gaz din localitatea Moftinu Mic, judeţul Satu Mare, arde fără întrerupere. Zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, dar şi din Bihor şi Maramureş au fost trimişi de urgenţă la locul incendiului. Iată care a fost firul evenimentelor.

Luni dimineaţa, la ora 1:35, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o sondă de gaz din Moftinu Mare.

„În prima fază, la fața locului s-au deplasat 32 de subofițeri și 5 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje medicale cu ambulanțe SMURD”, a precizat maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

În sprijinul pompierilor sătmăreni au fost trimise ulterior opt autospeciale cu 27 de pompieri din cadrul ISU Bihor şi două autospeciale cu 10 pompieri de la ISU Maramureş.

„Din momentul sosirii forțelor de intervenție și până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenței pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenție post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, de experți canadieni solicitați în sprijin de către societatea deținătoare a sondei afectate”, a precizat maiorul Adriana Pop.

Din acest motiv, cei mai mulţi pompieri au fost retraşi din zonă. La Moftinu Mic au rămas doar 13 subofițeri cu patru autospeciale care asigură locul.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime şi nici nu există pericolul extinderii focului la gospodării.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri