Sari la conținut

Steaguri şi pancarte pregătite pentru protestul de la București

Înainte de plecare spre București, membrii asociației Oradea Civică s-au întâlnit pentru a pregăti steagurile și pancartele pentru acțiunea din Capitală. O parte dintre protestatari au ieșit duminică în Piața Unirii, unde și-au strigat nemulțumirile față de actuala Putere.

Pe lângă însemnele "Rezist" și "Vă vedem", orădenii au pregătit și pancarte cu diverse mesaje.

"Oradea Civică are o vorbă: pentru noi fiecare om, fiecare zi, fiecare protest contează. Însumarea lor la final va însemna probabil victoria", a declarat Vasile Dumitriu, președintele Asociației Oradea Civică.

"Am luat niște steaguri, am luat abțibilde, steaguri pe mașini, steaguri individuale, steaguri cu Avram Iancu, cu Oradea, cu Uniunea Europeană", a explicat Cosmin Bursașiu, vicepreședintele Asociației Oradea Civică.

Sub numele "Coloane către București 2.0", protestatari din toată țara se vor îndrepta spre București, pentru mitingul de marți, din fața Parlamentului.

Până la plecarea spre Capitală, 12 orădeni au protestat, duminică seara, în Piața Unirii. Și-au adus cu ei steaguri cu însemnele regalității, cu Avram Iancu și pe cel al Uniunii Europene, iar timp de o oră au scandat împotriva PSD.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă