Sari la conținut
News Alert

Suspectul în cazul crimei din Oradea, dat în consemn Schengen

Adrian Hladii, orădeanul de 38 de ani suspectat că a ucis o tânără de 24 de ani şi a rănit un bărbat de 42 de ani, a fost dat în consemn Schengen. Astfel, acesta este în vizorul poliţiştilor din toate ţările spaţiului comunitar.

cautari criminal (12)

Potrivit anchetatorilor, Adrian Hladii ar fi ucis-o pe tânără pe Strada Barcăului, imediat după ce a tras asupra bărbatului de 42 de ani. Suspectul a luat-o pe fată, a obligat-o să urce în maşină, unde a împuşcat-o de două ori, în cap. Tânăra ar fi murit pe loc, iar unul dintre gloanţe nu a ieşit din corpul victimei. Ar fi condus apoi până pe malul Crişului Repede, unde a abandonat maşina, cu cadavrul tinerei înăuntru.

Se pare că Hladii şi-a închis imediat telefoanele şi nu ar fi comunicat cu nimeni. Poliţiştii au verificat mai multe persoane din anturajul bărbatului, dar acestea nu ştiau nimic despre locul unde s-ar putea afla.

Poliţiştii bihoreni au luat legătură şi cu autorităţile maghiare care s-au organizat imediat. Poliţiştii maghiari au folosit aparatele de termoviziune pentru supravegherea graniţei şi au folosit aceleaşi măsuri ca şi în cazul raportării în zonă a unor grupuri mari de migranţi.

Adrian Hladii este cunoscut cu antecedente penale. El a mai fost anchetat de trei ori în România, de două ori pentru furt şi o dată pentru distrugere. Unele dintre fapte au fost comise pe când era minor. În plus, el a mai suferit o condamnare în Austria.

Ancheta de la Oradea va beneficia şi de implicarea a doi specialişti din cadrul IGP. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General, "din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, o echipă de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române se deplasează, astăzi, în județul Bihor. Activităţile investigative în cauză se derulează sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor."

Editor web: Adrian Laboş