Târgul de nunţi din Oradea: petrecere în cort și cascada de băuturi sunt tendințele lui 2014

Data publicării:
nunti 030214

Torturile imense, pe care mirii le tăiau în fața nuntaşilor, au devenit o amintire. Acum la modă sunt machetele care imită perfect orice tip de prăjitură. Pentru amuzamentul petrecăreţilor, cofetarii adaugă figurine care întruchipează mirele și mireasa în poziții intime sau legați cu o frânghie.

"Este foarte practică pentru că prăjitura care merge la oaspeți este tăiată identic, feliile nu sunt deteriorate, plus că multora nu le place marțipanul, prăjitura din spate nu trebuie să fie cu marțipan o putem trage în ciocolată sau cu fructe", spune Monica Velgheși, reprezentanta unei gelaterii.

Nunțile din 2014 trebuie să aibă în meniu salata de fructe și barul cu dulciuri. Aceste delicii adaugă la factura mirilor 350 de euro, dar în preţ sunt incluse și cascadele din care curge băutura.

"Fântânile de ciocolată, cascada de ciocolată, cascada de șampanie. Am și punch cu băuturi ușoare cu amestec de suc natural de fructe", explică Nelu Matei, maestru bucătar.

În ceea ce priveşte rochiile de mireasă, viitoarele mirese ţin la tradiţie şi preferă albul, în timp ce domnii apreciază costumele de culori închise.

Firmele care oferă servicii foto-video au menţinut preţurile la nivelul celor de anul trecut şi chiar oferă reduceri pentru nunţile programate între lunile octombrie şi februarie.

"Un pachet foto-video pornește de la 600 de euro, pachetul de muzică de la 550 de euro depinde în funcție de cerințele clientului", spune Daniel Turdeanu, reprezentantul unei firme foto-video.

Un alt obicei care revine în actualitate este nunta la cort, cunoscută prin părțile Bihorului încă din secolul trecut. Acum însă amenajarea locului în care se ține petrecerea se face după o rețetă tipic americană.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri