Taxele şi impozitele nu cresc în Oradea

Data publicării:
impozite-42680

Consilierii orădeni au luat în discuţie majorarea impozitelor pe clădiri cu 10,05% şi creşterea taxelor pentru terenurile cu construcţii cu 16%, aşa cum permite Guvernul. Proiectul ar fi trebuit să intre în şedinţa de consiliu de astăzi, dar a fost retras de pe ordinea de zi până când noua ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial.

"Aşteptăm să vedem exact ce va spune ordonanţa de Guvern pentru că în prezent aşa cum este proiectul de ordonanţă el ne va permite să păstrăm taxele la nivelul cu aceată majorare de 4,02% pe care am efectuat-o deja la finalul lunii decembrie", a declarat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Singura certitudine este că orădenii vor plăti anul acesta mai mult cu patru la sută impozit pe clădiri faţă de anul trecut.

"Pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă utilă de 63 de metri pătraţi în 2012 se plătea 153 de lei iar în 2013 nivelul impozitului va fi la 160 de lei", a declarat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Majorarea de 4% a impozitului pe clădiri s-a făcut în raport cu rata inflaţiei, spun consilierii locali din Oradea, care au mai crescut taxa cu patru lei pe zi pe metrul pătrat pentru comercianţii de flori care închiriază spaţii în faţa chioşcurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri