Telefon împotriva mitei universitare

Data publicării:
universitate-54317

Telefonul verde este vazut de studenții oradeni ca o posibila arma împotriva corupției raspandita de câțiva ani în toate mediile înclusiv în cel universitar.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Organizațiile studențești susțin ideea unui parteneriat semnat între universitațile din țara și Direcția Naționala Anticorupție. În cadrul proiectului studenții și profesorii ar avea la dispoziție un așa zis telefon verde prin care ar putea sesiza toate faptele de corupție în care au fost implicați sau de care au auzit."

Chiar dacă sunt de acord cu telefonul anticorupție, profesorii se tem ca acesta să nu devină un mod prin care unii studenți să se răzbune pe colegi ori profesori. În acest fel, riscă să fie denigrați fără nicio vină.

prof.univ.dr Marcel Roșca - prorector la Universitatea din Oradea

"S-ar putea întampla șI asta dar totuși cred ca Trebuie dovezi DNA-ul nu lucreaza Doar pe povești, adica Trebuie cumva șI dovedit."

La telefonul verde studenții vor putea semnala daca profesorul a pretins bani sau alte bunuri și foloase pentru o nota de trecere la examen. La rândul lor, dascălii îi pot demasca pe studenții care au încercat sa îi mituiasca sau care plagieaza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri