Sari la conținut

Trafic de coşmar în Oradea. Mai multe străzi sunt afectate de lucrările de schimbare a conductelor

"Tot orașul îi spart și nu știu ce va fi când vin ploile și pe timp de iarnă", spune un şofer, în timp ce altul îl completează: "E dezastru mai ales în zonele Porțile de Fier, Eminescu. Pe Roman Ciorogariu, 6 Martie. Piața Ion Creangă, în mai multe locuri sunt săpături."

"Nu ar trebui să ne afecteze pentru că ar trebui să înțelegem că se face în interesul nostru până la urmă", este de părere un conducător auto.

"Toate lucrările derulate de Compania de Apă, inclusiv anteprenorială Companiei de Apă Oradea, sunt condiționate de autorizații de construcții, inclusiv de avize primite de Poliția Rutieră", a precizat Renata Tripa, responsabil de comunicare al Companiei de Apă Oradea.

Muncitorii înlocuiesc conductele de apă caldă pe bulevardul Dacia, în piaţa Creangă şi pe mai multe străzi din centrul oraşului şi din cartierele Rogerius şi Ioşia (R. Ciorogariu, T. Lalescu, Vlădeasa, Oneștilor și Meșteșugarilor).

"Nu am închis decât foarte puțin și străzi mici care să afecteze circulația total. Unele nu sînt închise, ci blocate sau strangulate", spune Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională Oradea.

Autorităţile le-au transmis constructorilor o rugăminte: "Să încerce să lucreze în condiții cât mai bune, în așa fel încât să nu închidă străzile pe care lucrează, iar în cazul în care situația impune în vederea lucrărilor să anunțe în prealabil, tocmai pentru a putea afișa panouri cu stradă închisă."

Şoferii se tem că traficul va fi de-a dreptul un calvar dacă lucrările nu vor fi terminate până la începerea şcolii.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş