Trei medalii de aur pentru orădeni la Openul Austriei de Judo Masters

Data actualizării: Data publicării:
Austria1

Trei medalii de aur şi un loc patru este bilanţul participării judoka orădeni la Openul Austriei de judo veterani, disputat săptămâna trecută în sala de sport Kottingbrun de lângă Viena. În compania unor sportivi din Austria, Croaţia, Slovacia şi Ungaria, bihorenii au câştigat la categoriile 73 kg, 100 kg şi +100 de kg.

Austria1
Austria1

foto: Cristian Horgoş

Performerii delegaţiei orădene au fost Cristian Nagy (categoria 73 kg), Attila Biro (categoria 100 kg) şi Aurel Gavriş (categoria + 100 kg). Aceştia si-au dominat autoritar adversarii şi au câştigat toate meciurile prin ippon.

La rândul său, Cristian Horgoş a câştigat prin ippon duelul cu “argintul” categoriei 81 kg - Leo Tomassini. A terminat însă pe locul al patrulea după ce a pierdut la Golden Score meciul decisiv pentru medalie.

„Prin prestaţiile lor sportive, orădenii au câştigat aprecierea organizatorilor precum şi a celor mai tehnici concurenţi străini. De pildă, câştigătoru categoriei 81 kg, Leonardo Pedroso Sotolongo, antrenor de judo (5 DAN) si jiu-jitsu (6 DAN) la clubul din Baden, a salutat prezenţa unei ţări din afara fief-ului saxon”, a relatat Cristian Horgoş.

Sportivii orădeni au fost pregătiţi pentru competiţiile majore din acest an de profesorul Alexandru Chirilă şi de Aurel Pleş.

Medaliile cucerite în Austria se adaugă celor obţinute de judoka veterani din Oradea la Campionatele Europene de la Glasgow şi la Openul Ungariei de la Budapesta.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri