Un avocat orădean a scris un "Ghid al şoferilor", în care arată cum poate fi contestată o amendă ori ce trebuie făcut în cazul unui accident

Data publicării:
ghid sofer

Polițiști, instructori auto, taximetriști ori simpli șoferi - toți s-au arătat interesați de cartea avocatului Ursuța. Așa cum îi spune și titlul, "Ghidul șoferului" le oferă conducătorilor auto explicații despre situații întâlnite în trafic: de la drepturile și obligațiile șoferilor până la diferența dintre accident și tamponare ori marja de eroare a aparatului radar.

Mircea Ursuța, autorul "Ghidului șoferului": "Vorbim de atitudinea în relația cu polițistul rutier, de drepturile pe care le am în momentul în care mă oprește, ce trebuie să cunosc când sunt victima unui accident rutier, de ce trebuie să știu dacă eu am fost autorul, exemple practice."

Comisar-șef Dorin Sava, șeful Poliției Rutiere Bihor: "Polițistul rutier trebuie să studieze conținutul cărții ca să afle cum să nu greșească atunci când întocmește anumite documente de constatare. Toți participanții la trafic care sunt bine informați sunt feriți de neplăceri, știu ce obligații au."

Mircea Ursuța spune că ideea ghidului i-a venit când a observat că mulți șoferi nu-și cunosc drepturile, dar nici obligațiile. "Foarte puțină lume cunoaște că în măsura în care este victima unui accident de circulație despăgubirile care se acordă în procesul penal nu vor fi plătite de autor ci de societate de asigurări." 

Cartea va putea fi găsită în stațiile de distribuție a carburanților, la Tribunal și la sediul Poliței Rutiere. Autorul își dorește ca pe viitor ghidul să fie împărțit în trafic.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri