Un hoț specializat pe furturi de jante auto, trimis în judecată. A furat peste 100 de jante

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Mașină de poliție în timpul unei intervenții. Foto: Poliția Română

Peste 100 de jante auto au fost furate de un ieșean de 33 de ani de la două firme din zona orașului bihorean Aleșd. Bărbatul a dat loviturile în două nopți din luna august și a provocat o pagubă de peste 25 de mii de lei. Nu doar aceste infracțiuni l-au adus în atenția Poliției, ci și faptul că a condus un autoturism în timp ce avea permisul suspendat.

Originar din comuna Ierbiceni, județul Iași, bărbatul este suspectat că în noaptea de 9 august 2018 a intrat prin efracție într-o firmă din localitatea bihoreană Topa de Criș. De acolo ar fi furat 51 de jante auto, de diferite modele, în valoare de aproape 12.500 de lei.

În noaptea următoare, ieșeanul ar fi escaladat zidul altei firme din orașul Aleșd, de unde ar fi sustras 47 de jante auto pentru diferite modele și 4 jante cu cauciucuri. Și în acest caz paguba a ajuns la aproximativ 12.500 de lei.

„Din prejudiciul total provocat, estimat la 25.000 lei, polițiștii aleșdani au recuperat aproximativ 70%”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Pe lângă aceste două fapte, polițiștii din Aleșd l-au cercetat și pentru că în cele două nopți în care ar fi săvârșit spargerile ar fi condus un autoturism în timp ce avea permisul suspendat.

Oamenii legii au finalizat cercetările în dosarul ieșeanului care se află acum în sptele gratiilor și au propus trimiterea lui în judecată.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri