Un bărbat din Galați a fost arestat preventiv, după ce ar fi incendiat patru case pe care le jefuise înainte

Data publicării:
doi pompieri sting un incendiu
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Galați a fost arestat preventiv sub acuzația de furt calificat, distrugere prin incendiere și violare de domiciliu. Individul ar fi furat mai multe bunuri din patru case ale căror proprietari erau plecați din țară, scrie Agerpres. Ca să-și ascundă urmele, bărbatul a dat foc apoi locuințelor.

Alerta s-a dat luni seara, aproape de miezul nopții, în satul Tălpigi, județul Galați. O femeie a sunat la 112 și a sesizat că în locuința unui vecin ar fi izbucnit un incendiu.

În scurt timp, focul a fost stins, iar în paralel polițiștii au deschis o anchetă.

"Din primele verificări, s-a stabilit faptul că focul ar fi fost provocat cu intenţie de către un bărbat, de 47 de ani, din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, bănuit că anterior, în cursul aceleaşi seri, ar fi pătruns în curtea respectivă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Chiar în timpul intervenţiei, poliţiştii au fost sesizaţi referitor la faptul că alte trei incendii ar fi izbucnit la imobile aflate în apropiere, care nu erau locuite, întrucât proprietarii sunt plecaţi din ţară sau în alte localităţi. Pompierii au intervenit şi aici, lichidând incendiile", au transmis reprezentanții IPJ Galaţi.

Din cercetări s-a stabilit că același bărbat ar fi provocat şi aceste incendii, şi că în trecut, aceasta ar fi sustras bunuri din locuinţele respective, spun polițiștii.

Bărbatul a fost găsit și condus la poliție pentru audieri. După prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci şi apoi la Judecătoria Tecuci și în baza probelor existente, s-a decis ca individul să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri