Sari la conținut

Vacanțe gratuite pentru studenții eminenți

Alexandra Tuş e una dintre studentele care a petrecut o minivacanță la Marea Neagră, plătită din banii ministerului. Tânăra care studiază Stomatologia la Oradea recunoaște că media generală de 9,60 și implicarea în acte de voluntariat și în prezentările de proiecte i-au garantat biletul de vacanță.

"A fost o oportunitate foarte bună. Am avut o medie bună și am zis să încerc să văd cum este, dacă pot să merg să cunosc oameni noi, să îmi fac prieteni și chiar am reușit", povesteşte tânăra.

Nu a fost singura care s-a întors cu amintiri frumoase de la malul mării.

"Mi-a plăcut și consider că toți studenții ar trebui să aplice pentru această tabără pentru că e o experiență din studenție", spune Alexandra Pafca, studentă.

De această experiență se pot bucura cei care au rezultate bune la examene și o viață de student bogată în activități culturale, științifice sau sportive. 15% din numărul locurilor vor merge la tinerii din categoria cazurilor sociale.

"Vorbim despre 146 de locuri. Din discuțiile avute cu directorul Casei de Cultură a Studenților Reșița, majoritatea vor fi la mare anul acesta, la Vama Veche", explică Simona Trip, prorector al Universității din Oradea.

"M-aș bucura foarte mult să merg să mă distrez având în vedere că no stăm la sesiune și învățăm mult."

"Dacă ai medii bune și obții rezultate bune mi se pare convenabil. Poți să beneficiezi de o vacanță plăcută după un an întreg în care ai învățat."

Cererea de ocupare a unui loc gratuit în tabără se depune până în 1 mai la secretariatul facultății pe care studenții o urmează.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş