Sari la conținut

Valerie Cioloș, recital la Oradea. Soția premierului român şi-a prezentat albumul Grace

Românii să aibă încredere în ei și să fie conștienți de valorile pe care acest popor le are. Este îndemnul lui Valerie Cioloș, soția premierului Dacian Cioloş, care militează pentru campania de strângere de fonduri pentru sculptura Cumințenia Pământului. Timp de câteva zile, soţia prim-ministrului României s-a aflat la Oradea, iar sâmbătă seara a oferit și un recital. Astfel publicul local a avut ocazia să-i descopere singurul album din carieră, Grace.

sotie Dacian Ciolos

Soția premierului Dacian Ciolos a urcat sâmbătă seara pe scena Casei de Cultură din Oradea, unde a susținut un concert de muzică cultă, cu scopul de a promova campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii "Cumințenia Pământului".

Sub numele de Yohanna Grace, soția premierului a cântat aproximativ 30 de minute, timp în care și-a prezentat și piesele de pe singurul album de până acum, intitulat sugestiv Grace. Valerie Cioloş a vorbit despre cum și-a început cariera muzicală, despre pauza luată la finalul adolescenței, dar și despre motivele care au convins-o să revină pe scenă.

"Este o pasiune din copilărie. Am avut ocazia să o practic de când eram mică, apoi am crescut și odată cu studiile am lăsat-o deoparte. Încercările vieții - am dat la un moment de greu și a trebuit să găsesc ceva cu care să mă hrănesc și atunci am regăsit această pasiune."

sotie Dacian Ciolos1

Cei prezenți în sală au rămas impresionați de calitățile artistice ale Yohannei Grace, despre care spuneau că nu o cunosc. Au rămas mirați când au aflat cine se află în spatele acestui nume.

"Nu am auzit până acum despre această doamnă. Este soția premierului Cioloș? Nu cred."

Valerie Cioloș a dezvăluit pentru Digi24 Oradea care este motivul care a convins-o să se implice în această campanie.

"Brâncuși, ca și om, pe mine mă face să vibrez. Ce este el, de unde a plecat, cu mâine lui de țăran, a plecat din materie brută și a creat ceva foarte rafinat."

Soţia premierului român consideră că suma de 1,1 milioane de euro donată până acum de români este un lucru extraordinar. Le recomandă românilor să doneze în continuare ori de câte ori vor avea ocazia și să își recunoască și prețuiască valorile din trecut.

"Este o sumă cu foarte multe zerouri; e bine că un procent al populației s-a mișcat sau a arătat că s-a mișcat. (Românii - n.n.) să aibă încredere în ei și să devină consțienți de valorile pe care poporul acesta le are."

"Cuminţenia Pământului" ar putea fi cumpărată de statul român, chiar dacă nu au fost strânşi suficienţi bani din donaţii. Guvernul va plăti diferenţa de la 1,1 milioane de euro până la 11 milioane, iar apoi îşi va recupera banii tot în urma unei campanii de donaţii.

Reporter: Claudiu Mihuț
Opeator: Gabor Szilagyi