Vandalism în centrul muncipiului Oradea | Pianina din Parcul Libertăţii a fost distrusă

Data publicării:
pianina-oradea-parcul-lalelelor
Sursă: Andrei Raţiu/ via InfoOradea

Pianina amplasată în Parcul Libertăţii din Oradea de către proprietarul unei florării din zonă a fost vandalizată de persoane necunoscute. Toate cele 83 de ciocane care loveau corzile pianinei pentru a produce sunete au fost distruse, relatează jurnaliştii de la Bihoreanul. Întâmplarea a stârnit reacţii de indignare printre orădeni.

pianina-oradea-parcul-lalelelor
Sursă: Andrei Raţiu/ via InfoOradea

"S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi. Eu eram la Budapesta după flori şi m-a sunat un prieten să-mi spună că sunt rupte toate ciocanele pianinei. Sunt nişte ciocane fine puse pe câte un beţișor din bambus, care lovesc corzile când cineva apasă pe clape. Sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat", a povestit, vineri, pentru Bihoreanul, Marius Sabău, cel care a amplasat instrumentul în parc.

Bărbatul spune că urma să scoată pianina din chioşcul în care se afla pentru a o proteja de frig şi umezeală. Instrumentul va fi reparat, pe cheltuiala proprie, chiar de cel care l-a găsit în Suedia.

Marius Sabău, proprietarul florăriei din Parcul Libertăţii, nu va face plângere la Poliţie: „Am mai făcut reclamaţii de genul şi nu s-a îndreptat nimic", a spus acesta pentru Bihoreanul.

Din 2017, de când a fost amplasată într-o filigorie, pianina a devenit un punct de atracţie pentru toţi cei care se plimbau prin parcul din zona centrală a Oradei, pe malul Crişului Repede. Nu puţini au fost cei care s-au aşezat în faţa clapelor şi au interpretat diferite partituri. Printre ei s-a aflat şi Erno Varga, un tânăr crescut în orfelinate, care a impresionat sute de mii de internauţi după ce un turist l-a filmat interpretînd arii celebre la pianina din Parcul Libertăţii.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri