VIDEO. Trafic restricţionat în Pasul Gutâi. Un camion a blocat traficul mai multe ore

Data actualizării: Data publicării:
camion pasul gutai

Problemele cauzate de vreme continuă în Pasul Gutâi, din Maramureș. Din cauza ninsorilor abundente au fost instituite restricţii pentru maşinile de mare tonaj. În plus, o bandă de circulaţie a fost blocată mai multe ore de un camion care nu mai putea ieși din zăpadă.

Şoferul acestui camion a încercat să traverseze Pasul Gutâi fără a avea vehiculul echipat corespunzător şi a blocat o bandă de circulaţie timp de mai multe ore.

De altfel, întreaga dimineaţă autorităţile au instituit restricţii de tonaj în zonă. Abia după ora 13 s-a reluat traficul, însă s-a circulat alternativ, la urcările dinspre localitățile Mara și Baia Sprie.

"- Ce v-au zis? De ce nu vă lasă să treceţi?
- Până se curăţă drumul... sunt blocate maşini acolo, sus. Nu ştiu... De 30 de ani tot nepregătiţi ne prinde iarna", spune un șofer.

"Intervin utilajele, dar unele fără eficienţă şi sunt condiţii de iarnă. Trebuie să le acceptăm", este înțelegător alt conducător auto.

"- Iarna nu-i ca vara!
- Este nevoie de lanţuri?
- Da' binenţeles, e mare! Aşa nu putem urca. "

"- Cum se circulă?
- Foarte rău se circulă!
- Aruncă cu sare?
- Nu aruncă, cu nimic nu aruncă..."

Meteorologii nu au veşti bune pentru locuitorii din nordul ţării. Va ninge şi în următorul interval, iar pe drumurile din zona înaltă se va circula în condiţii de iarnă.

Redactor: Adrian Ciucuriță
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri