Virozele şi răcelile golesc grădiniţele

Data publicării:
stire 20viroze-51627

70 de copii lipsesc astăzi de la grădiniţa nr. 28 din Oradea şi nu este un caz singular. Virozele, răcelile şi pneumoniile au golit sălile grădiniţelor în această perioadă."Absenţele au crescut în mod simţitor. Aş vrea să vă spun că săptămâna trecută am început luni cu 18 copii, marţi am avut 15, ca vineri să am 7. Se întâmplă să tuşească şi să strănute, dimineaţa nu au nimic, iar până la ora 12 să ne trezim că evoluează foarte repede o viroză." marturiseste Cameria Horga, educatoare.

"Suntem într-o perioadă cu destul de multe viroze respiratorii. Cei mai afectaţi sunt copiii din grupele mici, acolo am avut cele mai multe cazuri de îmbolnăviri." spune Cornelia Româneac, directoarea grădiniţei nr.28 din Oradea.

În fiecare dimineaţă asistentele medicale triază copii."În momentul în care un copil este bolnav, dacă avem posibilitatea îl trimitem acasă, dacă nu, îl izolăm jos în izolator şi mai stăm cu el, dar în general vin părinţii." sustine Nicoleta Negruţ, asistenta medicală a grădiniţei nr.28 din Oradea.

Mulţi dintre micuţi ajung în stare gravă la spital, mai ales atunci când părinţii încearcă să îi trateze singuri."De multe ori vin în stare gravă şi este extrem de important de subliniat faptul că mulţi dintre părinţi administrează automedicaţie copiilor şi apoi ajung la noi. Secţiile de pediatrie sunt pline, chiar pe locurile de mame sunt şi copii internaţi." afirma dr. Marilena Crişan, medic primar pediatru.

Procentul de absenţă la preşcolari, în Oradea, oscilează între 30 şi 55%. Din cei 5600 de copii de grădiniţă zilnic sunt bolnavi peste 2000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri