Sari la conținut

Zeci de orădeni au protestat față de modificările legilor Justiției

Aproape 100 de orădeni au ieșit duminică în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor aduse legilor Justiției. Manifestanții s-au strâns în fața Palatului de Justiție din oraș, după care au plecat într-un marș prin centrul orașului.

Pentru a șasea săptămână la rând au fost proteste și în Oradea. Nemulțumiți de modificările legislative propuse de actualul guvern, aproape 100 de localnici s-au alăturat mişcărilor declanşate în mai multe oraşe din ţară.

"Avem un Guvern care efectiv ne batjocorește, încalcă toate normele justiției. Economic ne-au distrus, nu prezintă credibilitate", spune un protestatar.

"De 28 de ani cineva fură practic țara și își bate joc de poporul român."

"Justiție, nu corupție - pentru viitorul nostru, pentru a rămâne în țară, pentru copiii noștri! Nu acceptăm ulei zahăr sau mita PSD!"

"Noi sperăm ca oamenii din Parlament, coaliția care încearcă să modifice legile Justiției pentru a scăpa de pușcărie câțiva lideri politici și acoliții lor, să facă pasul înapoi și să renunțe. Altfel noi vom fi în stradă până când acest lucru se va întâmpla", a declarat Sebastian Duma, reprezentant Oradea Civică.

Manifestanții au pornit într-un marș prin centrul orașului. S-au oprit și în fața sediului filialei județene a PSD, iar dintr-o clădire învecinată au arborat două bannere.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus