Sari la conținut

A începutul examenul de Bacalaureat. Emoții mari? ”Am avut la început...”, spun tinerii

Elevii au pornit cu emoţiile de acasă, dar proba nu le-a ridicat mari dificultăţi de a-şi exprima opinia pe marginea unui text la prima vedere.

- Emoţii mari? ”Am avut la început, de acasă am pornit cu foarte multe, am avut şi timp să mă regăsesc, să-mi alung din emoţii şi am reuşit mai bine decât mă aşteptam", „Destul de uşor având în vedere emoţiile şi mai ales că am fost printre primii", „Am avut un text extras dintr-o revistă. Pe baza acestuia am avut trei întrebări. După care mi s-a cerut să-mi exprim opinia despre importanţa detaliilor”, „Mi-a picat un text de Ovidiu Şimon. L-am tratat cu foarte multă seriozitate... MUSCA... - Ce calificativ ai luat? - Experimentat"

Organizarea examenului nu deranjează celelalte ore desfăşurate în unităţile de învăţământ.

Aproape 5.000 de candidați s-au înscris la examenul maturităţii în Timiş. Peste 800 dintre aceştia sunt elevi din promoţiile anterioare.

Până în 27 iunie se desfăşoară probele de competenţe. În 30 iunie începe prima probă scrisă a examenului naţional, cea la Limba şi literatura română. În 1 iulie se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar în 2 iulie proba obligatorie a profilului. Urmează o zi de pauză, iar în 4 iulie are loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele sunt afişate în 7 iulie până la ora 12.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche