Aeroportul din Arad, pus la încercare de mutarea curselor de la Timișoara

Data publicării:
arad 1



Legături proaste până la aeroport, locuri insuficiente de parcare, căldură, şi o sală de aşteptare mult prea mică
- au fost problemele cu care s-au confruntat pasagerii care au zburat de la Arad în zilele în care aerportul din Timişoara este închis. În această după amiază, de exemplu, plecarea zborurilor spre Bergamo şi Paris s-a suprapus, iar în câteva momente Aerogara din Arad s-a umplut de bagaje şi oameni nemulţumiţi: ”Legăturile sunt foarte proaste, cu trenurile, stau aici de azi dimineață, de la ora 6”, ”Înghesuială. Sperăm să dea drumul pe Timișoara”.

 

Cu toate aceste probleme, oficialii aeroportului spun că nu au înregistrat întârzieri semnificative la cursele ce au decolat de la Arad. Cât despre condiţiile oferite pasagerilor, săptămâna de aglomeraţie a arătat, încă o dată, că o clădire construită în anii '20 nu face faţă cerinţelor secolului 21. 

”A fost o situație, să-i spun, la limită căci aerogara noastră a fost construită la vremea respectivă, cu mulți ani în urmă, pentru un anumit trafic, or astăzi traficul este de zeci, poate de sute de ori mai mare, în special în această săptămână”, ne-a declarat Ovidiu Moșneag, directorul comercial al Aeroportului Arad.

Cursele pe Aeroportul International „Traian Vuia" din Timişoara se reiau duminică seara. Aici s-au refăcut complet cei 3.500 de metri de cale de rulare, iar costurile totale sunt de 3,2 milioane de euro.

reporter: Dan Codre
operator: Cristi Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri