Sari la conținut

Armonie... pe șine. Mijloacele de transport sunt echipate la cele mai înalte standarde

”E superb... superb... exact ca în Vest”. ”Acesta este unul dintre cele două tramvaie reabilitate cu peste 1 milion de euro. De aici nu lipsește instalația de climatizare, încălzire a scaunelor, camerele de supraveghere și asta nu e tot. În curând, timișorenii vor avea parte și de Internet Wireless gratuit”, precizează Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Cele două tramvaie au fost prezentate oficial în data de 8 iulie, iar de atunci au fost supuse mai multor teste de rutină. Echipate la cele mai înalte standarde, tramvaiele și-au deschis ușile în fața timișorenilor.

”Îmi place că e modern, e curat... Dacă am putea să îl și menținem, asta ar fi mai important”,
”Îmi place foarte mult și să sperăm că o să avem mai multe tramvaie”,
”Sunt faine, sunt ca lumea, dar doar două sunt cam puține, cam puține”, spun călătorii.

Oamenii, în special cei în vârstă, au și o nemulțumire:
”Uită-te, nu are bare. Eu cu ce mă țin acum ca să cobor din tramvai? E foarte greu și să urci și să cobori. Ar trebui să te ții de ceva”.

Primaria Timisoara urmează să aloce peste 3 milioane de euro pentru reabilitarea a înca șapte dintre garniturile bătrâne aflate acum în circulație.
”După aceste prime două tramvaie finalizate urmează o altă serie de șapte tramvaie, noi având un contract care ne permite să reabilităm până la 30 de tramvaie”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Până astăzi, cel mai nou tramvai aflat pe șinele din Timișoara era unul produs în anii '70.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche