Nicușor Dan, despre tramvaiul deraiat: Pur și simplu s-a rupt o șină. A fost sudată

Data actualizării: Data publicării:
BUCUREȘTI - TRAMVAI DERAIAT - GEORGE COȘBUC 22 IAN 2024
Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că de vină pentru tramvaiul de pe linia 32 care a deraiat în această dimineață în zona Calea Rahovei sunt șinele nemodernizate care au cedat în fața temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile. Primarul spune că aceste șine fac parte din ultimii 50 de kilometri de linii de tramvai care nu au fost modernizate și că procesul de modernizare a lor a început în timpul mandatului său. Nicușor Dan mai spune că aceste evenimente sunt „foarte frecvente” pe aceste linii, dar că șina avariată a fost sudată.

Cosmin Prelipceanu: La Piața Chirigiu, tramvaiul 32 care sărit de pe șine, din ce cauză?

Nicușor Dan: La Piața Chirigiu e o intersecție, mi se întâmplă să trec destul de des pe-acolo, e o intersecție foarte circulată, au fost condiții de minus 5 spre minus 10 grade, pur și simplu s-a rupt o șină pe o distanță de un metru... A fost sudată.

Nu se întâmplă la liniile modernizate. La cele modernizate în anii 2000 e foarte rar acest fenomen. Avem acest fenomen, însă, pe cei 50 de kilometri care n-au fost modernizați și pentru care vom începe foarte curând modernizarea.

Cosmin Prelipceanu: Ne mai așteptăm la astfel de incidente? Temperaturile mici vor fi până vineri.       

Nicușor Dan: Noi avem 150 kilometri de linie de tramvai – noi vrem să circulăm pe toți, ba mai mult, vrem să extindem, să facem un inel median în zona de est, să circulăm cu tramvaiul prin Piața Unirii, să ne ducem până la mall-ul de la Băneasa, la mall-ul Colosseum, în viitorul foarte apropiat.

Din acești 150 de kilometri pe care-i avem, 100 au fost modernizați în anii 2000 cu împrumut de la BEI, 50 de kilometri o să-i modernizăm acum. Pe acei 50 de km nemodernizați, lucrurile astea se întâmplă, din păcate, foarte foarte frecvent. Aproape în fiecare noapte veți vedea oameni care sudează.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri