Autorităţile din Timiş au luat produsele de Paşti la control

Data publicării:
N18 Produsele de pasti la control ICON

Inspectorii sanitar-veterinari din Timiş vor verifica în fiecare zi carnea de miel comercializată în pieţe, depozite sau în magazinele din judeţ. Vor fi însoţiţi de poliţişti şi de angajaţi de la Protecţia Consumatorului.


"Vom avea în vedere produsele specifice: alimentare, dulciuri, de la produsele de carne atât refrigerate, cât şi congelate, băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare pentru copii. Bineînţeles şi jucăriile", a declarat Mihaela Ignat director, OPC Timiş.

Campania de verificare va demara în 11 aprilie şi va continua până în ajunul Paştelui. Inclusiv, la vamă, controalele vor fi intensificate.

"Produsele care vin de dincolo, din Ungaria, verificări împreună cu Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, DSV, ITM, acţiunile vor fi în sistem integrat, Direcţia Vamală, Direcţia de Finanţe Publice, pe perioada 11-23 aprilie, perioadă în care se derulează acest plan de măsuri", ne-a spus comisarul-şef Sorin Muntean, IPJ Timiş.

Tot în perioada imediat următoare, Direcţia Sanitar Veterinară va autoriza şi punctele de sacrificare a mieilor.

Adrian Popa, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş: "Pe teritoriul judeţului Timiş sunt două abatoare care pot să taie ovine, autorizate sanitar-veterinar. În situaţia deosebită în care vom avea solicitări din partea primăriilor, ne vom deplasa la faţa locului şi vom vedea condiţiile în funcâie de care vom autoriza sau nu puncte de tăiere temporare".

"Un lucru mai special anul acesta, ne propunem ca după 20 aprilie, după Sărbătorile Pascale, să încercăm să facem o monitorizare a tuturor activităţilor din acest plan de măsuri, în aşa fel încât să vedem unde sunt elementele care apar mai des, care sunt, pentru a putea interveni preventiv din cursul anului", a declarat Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş.

Până când echipele mixte vor ieşi pe teren, continuă controalele făcute de fiecare instituţie în parte. Numai în ultimele săptămâni în urma unor astfel de verificări, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au acordat amenzi în valoare de peste 50.000 de lei.


reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri