Autostradă, da, drum de legătură, ba! Există o problemă mare pe tronsonul Lugoj - Deva 

Data publicării:
autostrada prima

Tocmai am ieşit de pe Drumul European 70 Timişoara - Lugoj şi ne îndreptăm spre lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva: să vedem câţi kilometri facem până acolo şi în cât timp îi parcurgem... Până la urcarea pe autostradă am parcurs aproape șapte kilometri în mai bine de opt minute. Am trecut prin două localităţi, pe un drum judeţean plin de gropi.

 

Pentru ca urcarea pe autostradă să fie mai lină, ar trebui să există un drum de legătură. Şi până când cineva va şi contrui acest drum, porţiunea de autostradă dintre Şanoviţa şi Păru nu poate fi folosită. Sunt 10 kilometri de şosea rapidă. „Trebuia făcut ca să circulăm şi noi mai uşor pe ăla”, ”Ar fi trebuit mai multe făcute, nu numai drumul ăsta", „Tipic românesc. Numai la noi în România se poate întâmpla aşa ceva”. - Care ar fi soluţia? ”Altă conducere", spun șoferi abordați de echipa Digi24 Timișoara.



Momentan, actuala conducere a Consiliului Judeţean Timiş promite să rezolve problema. Dă asigurări că se vor găsi fonduri pentru crearea unei legături rutiere dintre drumul eropean şi autostradă. „Sigur că acum trebuie găsită soluţia ca să poată fi în condiţii de siguranţă şi urcarea, şi coborârea şi să nu fie problem, mai ales că ne aşteptăm ca de aici înainte să vină şi iarna", afirmă Titu Bojin, preşedintele CJT.

 

Valoarea lotului 1 al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva este de peste 154 de miloane de euro, iar lungimea este de 27 de kilometri. Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Constanţa si continuă până la Istanbul.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri