Bani cheltuiţi doar pe hârtie. Studii de fezabilitate, la Arad, pentru proiecte care nu au fost puse în practică

Data publicării:
parc A

Parcul Eminescu, situat în spatele Primăriei Arad, este unul din spaţiile propuse pentru reabilitare. Însă, parcul e departe de a putea fi numit obiectiv în paragină. Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea acestui parc a fost aprobat de către Consiliul Local Arad în 28 decembrie 2011. În cei doi ani care au trecut de atunci nu numai că nimeni nu a întreprins nimic aici, dar parcul arată exact ca înainte. Adică bine!

 

Tot în 2011, Primăria Arad a plătit peste 400.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate privind modificarea structurii de traversare a unui pod din oraş, reabilitat deja la acea vreme cu bani proveniţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Cum studiile de fezabilitate se realizează înaintea începerii lucrărilor propriu-zise, investiţia municipalităţii reprezintă doar bani aruncaţi pe apa sâmbetei.



Cu tot cu studiul de fezabilitate realizat încă din 2009, construirea a trei campusuri pentru elevi, sunt în continuare doar un vis. ”Actuala clădire în care ne aflăm şi funcţionează Colegiul Economic este prinsă într-un proiect de reabilitare coordonat tot de Primăria Municipiului Arad, fapt pentru care la momentul acesta campusul este istorie”, afirmă Mircea Cismaş, director al Colegiului Economic Arad.

 

”E adevărat că sunt patru studii de fezabilitate care, astăzi, nu au o direcție pentru finantere din alte fonduri decât cele locale și așteptam noua finanțare europeană, astfel încât și acele proiecte să intre în practica administrativă locală”, ne spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

 

Raportul Curţii de Conturi arată, însă, că este vorba de 47 de astfel de studii realizate. ”Nici măcar nu se ştia, în unele, de sursa de finanţare, de cuantumul cheltuelilor, şi aşa mai departe. Asta denotă clar că s-au făcut acolo pentru anumite interese”, afirmă Gheorghe Ghilinţă, consilier local arădean.

Tot în fază de proiect au rămas şi construirea unui adăpost pentru câinii comunitari, amenajarea unor parcuri chinologice, dar şi realizarea unei rampe pentru deşeuri rezultate din construcţii.

reporter: Dan Codre
operator:Cristi Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri