Bloc evacuat după un incendiu. La originea evenimentului a stat unul dintre locatari

Data publicării:
incendiu

Nimeni nu a fost rănit, însă o bătrână de 80 de ani a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital: ”S-a stins focul şi domnul pompier a scos-o! Staţi liniştit că e în siguranţă!”

Apartamentul care a luat foc se afla la etajul 4. În el se aflau o mulţime de haine care se puteau aprinde uşor. Pentru a evacua fumul dens din interior, pompierii au fost nevoiți să spargă geamurile.

”Am avut o persoană înăuntru, a fost evacuată şi am evacuat încă patru persoane de la nivelul etajului inferior”, spune plt. maj. Emil Ilca de la ISU Arad.

Din primele cercetări se pare că focul a fost pus chiar de bărbatul care trăia în acel apartament alături de soţia sa. Din spusele vecinilor, el suferă de o boală psihică. Motivul pentru care şi-a aprins locuinţa este însă necunoscut.

”Nu se poate intra înăuntru”, - E cineva cu probleme la dumneavostră în familie? ”Da, soţul”, - Şi credeţi că dânsul ar fi dat... ”Da, el! Precis”, a afirmat soţia.

"Bine că nu s-a întâmplat noaptea asta! Dacă era noaptea, toată lumea dormea adânc, se intoxicau acolo mai mulţi!”, ”Lifturile funcţionează! Cu liftul am coborât. Doar mult fum! Din câte am înţeles au stins focul. Doar fum”, au afirmat alți locatari.

Intervenţia pompierilor a durat aproape două ore. Bătrâna transportată la spital a fost stabilizată de medici şi nu a necesitat internare. Poliţia l-a reţinut, pentru cercetări, pe bărbatul care a pus focul.

Incendiu la Arad. Locatarii unui bloc, evacuați din cauza fumului dens 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri