Sari la conținut

Campionatele naţionale de aruncări lungi, la final. Competiţia a fost şi fază de calificare pentru Campionatul Mondial

”Până acum, sunt foarte bune rezultatele, am avut şi un record naţional la tineret, 75,89, care este reprezentantul Aradului”, - Ce a aruncat? ”La suliţă. Un record foarte vechi. Cred că mai bine de 20 de ani”, spune Ioan Vieru, antrenor federal de juniori.

”Cred că e foarte important... campionatele pentru cei tineri, care nu sunt încă afirmaţi şi vin ca să îi vadă pe campioni, campionii actuali, şi e o motivaţie pentru atleţi ca să continue!”, a afirmat Gheorghe Megelea, medaliat cu bronz la suliţă la JO 1976 Montreal.

- E prima ta medalie de aur la un campionat naţional? ”Nu. Am câştigat şi în vară”, - Cum ţi s-a părut competiţia de la Arad? ”Bine, dar puteam şi mai mult! Putem şi 56 dar e bine şi rezultatul ăsta!”, ne-a declarat Adela Stanciu, de la CS Olimpia Bucureşti, campionă naţională la ciocan.

”A fost un concurs frumos, o atmosferă plăcută, a fost vremea cam rea, cam frig, dar a fost totul ok!”, precizează Ionuţ Apostu, de la CSS Tecuci, campion naţional la disc.

Planurile Federaţiei Române de Atletism prevăd organizarea în 2016 la Arad a Campionatelor Interanţionale ale României. Acest lucru depinde acum de construirea pe stadionul Gloria a unei tribune de 3.000 de locuri. Investiţia se ridică la 120 de mii de euro şi ar urma să fie realizată în parteneriat cu Primăria Arad.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche