Campus școlar de 4 milioane de euro

Data publicării:
campus scolar

Și profesorii navetiști au parte de beneficii- aceștia se vor putea caza într-un imobil cu 10 garsoniere. Proiectul a fost finanțat cu bani de la Uniunea Europeană. Campusul școlar a fost construit pe17.000 de metri pătrați. Au fost ridicate mai multe corpuri de clădire și reabilitat liceul aflat în același perimetru.

„Sala de sport are aproape 1.000 de metri pătrați și a fost dotată cu grupuri sanitare și un sistem de încălzire cu calorifere suspendate. În următoarea perioadă elevii vor putea juca fotbal și tenis pentru că suprafața va fi dotată cu echipamentele sportive necesare” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Elevii au început deja orele de curs în liceul renovat, dar și în clădirea nou-nouță unde există 10 săli de clasă. De campusul școlar vor beneficia 500 de tineri.

„Nu aveam chef de învățat în liceul vechi. Nu era același lucru. [Până acum unde ați făcut sport?] În sala de clasă”, povestește un elev.

„Este un proiect reușit. Chiar toată lumea are nevoie de acest lucru, de un campus. Mai ales copiii care fac naveta”, admite un altul.


„Cred că fiecare oraș are nevoie de un campus ca să poată copiii să învețe, să aibă cele mai bune condiții”, este de părere un alt tânăr.

Și cantina liceului este gata. Aici mai trebuie doar personal. Avantaje au și navetiștii care se vor putea caza în cele două cămine cu 10 garsoniere, respectiv 100 de camere, imediat după ce acestea vor fi dotate cu mobilier.

„Avem două cadre didactice de la Reșița și cinci cadre didactice care fac naveta din comunele din jurul orașului Oravița. Căminul poate caza în jur de 200 de elevi. Noi încercăm să diversificăm oferta liceului nostru astfel încât să atragem cât mai mulți copii”, spune Radu Bompa, directorul Școlii de Arte și Meserii Oravița. 

Proiectul a fost accesat de primăria orașului și a fost implementat în 14 luni. Valoarea lui depășește 4 milioane de euro, iar cei mai ulți bani vin de la Uniunea Europeană.

„Scopul proiectului este creșterea actului educațional în Oravița prin crearea și dotarea unui Campus universitar respectiv Școala de Arte și Meserii din Oravița cu o capacitate de 900 de elevi, învățământ, zi, seral și profesional”, explică Lorena Ion, viceprimarul Oraviței.

Campusul școlar din Oravița este singurul de acest fel din județul Caraș-Severin. Un proiect asemănător se derulează la Caransebeș.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri