Cascadorie pe centura Timișoarei. Un autoturism s-a ”împiedicat” de sensul giratoriu de la Giarmata

Data publicării:
accident pe centura Timisoarei prima

Polițiștii susțin că mașina avea viteză, iar din această cauză șoferul nu a observat sensul giratoriu. Mașina a intrat în plin în această amenajare rutieră, după care a fost aruncată pe contrasens, acolo unde s-a rostogolit de mai multe ori. Mașina a fost grav avariată, iar pasagerii sunt în stare de șoc.

Polițiștii sunt siguri că șoferul nu era atent. ”A avut preocupări de natură să îi distragă atenția și nu a observat sensul giratoriu. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a două persoane”, afirmă Ovidiu Contean, de la Poliția Rutieră Timiș.

accident pe centura Timisoarei 1
accident pe centura Timisoarei 1


Imediat după accident, un martor ocular a fost cel care a sunat la 112: ”Erau patru persoane lângă mașină care erau reticente la a suna la 112”. - Deci nu au sunat la 112? ”Nu, și nici nu doreau asta”.

Până la sosirea ambulanțelor, șoferul și pasagerul de pe scaunul din dreapta au fugit de la locul accidentului! Polițiștii au stabilit că mașina cu numere de Franța a fost cumpărată recent de un bărbat din Caraș-Severin, dar acum trebuie să stabilească cine era la volan atunci când s-a produs accidentul.

UPDATE. Lovitură de teatru - șoferul mașinii era chiar unul dintre așa-zișii autostopiști. Avea motive serioase să ascundă că era la volan!

După trei ore, polițiștii de la Rutieră au elucidat modul în care s-a produs accidentul, după ce l-au identificat pe șoferul vinovat de cascadoria cu mașina din sensul giratoriu. Bărbatul mințise pentru a scăpa de ”mâna legii”.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, nu are permis de conducere și era sub influența alcoolului. În mașină, alături de el, se mai aflau trei persoane, doi bărbați și o femeie, toți prieteni din localitatea Oțelu Roșu.

Imediat după accident, toate cele patru persoane au fugit. După cinci minute, la mașină s-au reîntors doar șoferul și pasagera de pe scaunul din dreapta, ambii susținând că sunt verișori și că erau doar pasageri, cu câteva minute înainte de accident fiind luați la autostop. Ambii au fost transportați la spital, acolo unde polițiștii și-au dat seama de minciună, pentru că în torpedoul mașinii au găsit mai multe analize medicale pe numele soției bărbatului care susținea că ajunsese în mașină după ce făcuse autostopul.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru fugă de la locul accidentului, conducerea mașinii sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Reporter: Gerhald Ernst
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri