Cât de mult ne afectează măsura de desființare a posturilor vacante?

Data publicării:
posturi vacante 1a



Primăria Timișoara are peste 800 de angajați. Acestora li se adaugă alți 300 de la Poliția locala și 60 de persoane din cadrul Direcției de Evidență a Populației.
Reprezentanții municipalității susțin că desființarea posturilor vacante nu este o măsură care să-i avantajeze.

„Sunt destul de multe pozițiile în care aș fi avut nevoie de personal și n-am putut să fac angajări din cauza blocării posturilor. Încercăm să ne descurcăm în condițiile date", ne spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Si la Consiliul Județean Timiș există posturi vacante, dar aici este posibil ca ordonanța de Guvern să nu se aplice.

Călin Dobra, vicepreședinte Consiliul Județean Timiș, a declarat pentru Digi24 Timișoara că „avem un număr de aproximativ 25 de posturi vacante, dar care nu depășește schema aprobată tot de Guvern privind numărul de angajări la Consiliul Județean care este cel raportat la populația județului Timiș".

Prefectura Timiș este cea mai puțin afectată. Instituția dispune de un singur loc vacant, care a fost deja scos la concurs.

Eugen Dogariu, prefectul de Timiș, ne precizează: „A fost anunțat deja concursul, el este în 30 iulie, deja au fost depuse dosarele și am avut deja o primă etapă pe care o presupune acest concurs".

În total, la nivelul primăriilor din Timiș vor fi desființate câteva sute de posturi vacante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri