Consilierii locali au luat decizii importante pentru Timișoara: restructurarea Colterm, nume noi de străzi, dar și titlul de cetățean de onoare pentru Chester Williams

Data publicării:
consilieri locali



Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de restructurare pentru anii 2013 – 2014 la Compania Locală de Termoficare Colterm S.A.

Prevederi: măsuri tehnice, care vor reduce costurile cu 10,2 milioane de lei și venituri suplimentare de 380.000 lei pe an, desființarea a 120 de posturi, cu o economie de 9% din fondul de salarii anual, primii vor fi dați afară angajații care sunt patroni, salariații care îndeplinesc condițiile de pensionare, dar și cei care cumulează pensia de limită de vârstă cu salariul, automatizarea completă a punctelor termice, reabilitarea unor tronsoane vulnerabile de rețele termice primare.

Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor de vânzare a locuinţelor de tip ANL, blocurile B1 şi B2 situate în Timişoara, str. Miloia nr.51, pentru anul 2013.

Proiect de hotărâre privind atribuirea de denumiri la două străzi fără nume, schimbarea denumirii unui tronson de stradă şi modificarea amplasamentului unui tronson de alee din municipiul Timişoara.

- Tronsonul de stradă cu denumiterea de strada Centura, situat între Calea Aradului şi Calea Sever Bocu, să îşi schimbe denumirea în strada Grigore Alexandrescu
- O stradă nouă, din Zona Căii Șagului, perpendiculară pe str. Ovidiu Cotruş, situată la nord de aceasta, alăturată la est Staţiei de Sortare a Retim, se va numi strada Mile Cărpenișan, fost jurnalist de război
- O stradă nouă din Zona Căii Aradului, situată între strada Tristan Tzara şi strada Horia Hulubei, perpendiculară pe acestea, în dreptul imobilului cu numărului poştal nr.50 de pe str. Tristan Tzara, va purta denumirea strada D. I. Aldea - Teodorovici.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice din zona de acţiune prioritară a Municipiului Timişoara

Proiect de hotărâre privind finanţarea de la bugetul local a lucrărilor de amenajare a Bisericii Milennium – Parohia Romano-Catolică Timişoara II Fabric.

Este vorba despre alocarea sumei de 135.000 lei din bugetul local.

Adresa nr. SC2013 – 27831/07.10.2013 a Direcţiei Dezvoltare privind plângerea prealabilă formulată de S.C. CESSENA COMPANY TRADE S.R.L. împotriva Hotărârii Consiliului Local nr. 27/2010 – privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal “Malurile Canalului Bega Timişoara”.

Lista completă a proiectelor de hotărâre supuse votului poate fi consultată aici.

UPDATE 3. Digi24 Timișoara a transmis în direct din Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara: de acolo, viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a venit cu precizări despre proiectul privind reabilitarea clădirilor istorice.

UPDATE 2. Se votează proiectele! 

- Proiectul privind restructurarea Colterm a trecut, cu 16 voturi pentru cinci împotrivă, o abținere.
- Cu 22 de voturi pentru, niciunul împotrivă și o abținere, a trecut și proiectul privind aprobarea preţurilor de vânzare a locuinţelor de tip ANL, la un nivel de 325 euro / metru pătrat.
- Și redenumirea unor străzi a fost aprobată 
de consilierii locali, cu 22 de voturi pentru, unul împotrivă și nicio abținere.
- Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice a fost aprobat. Un număr de 21 de consilieri locali au votat pentru, s-a înregistrat și o abținere. 



Cel care a făcut ca RCM Timișoara să fie campioana României la rugby, Chester Williams, e cel mai nou cetățean de onoare al Timișoarei, propunerea întrunind 22 de voturi pentru și zero împotrivă, zero abțineri! 

UPDATE 1. Sunt 22 de proiecte în plus pe ordinea de zi, aduse de primarul Nicolae Robu. Consilierii locali ai PDL au reacționat. Proiect pentru conferirea titlului de cetățean de onoare lui Chester Williams

Ovidiu Ciuhandu a afirmat: ”Nu mi se pare normal să apară atâtea puncte, cu 24 de ore înainte de sedinta Consiliului Local. Regulamentul trebuie respectat și sa nu fie permisă introduc acestor puncte pe ordinea de zi”

Multe puncte vitează neexercitarea dreptului de preemţiune din partea Consiliului Local Timişoara, la intenţia de înstrăinare a unor spaţii, modificarea unor consilii de administrație, acordarea a 500.000 de lei pentru plata unor datorii pentru Spitalul ”Louis Țurcanu”, dar și conferirea titlului de cetățean de onoare lui Chester Williams, fostul antrenor al RCM Timișoara.

Ordinea de zi, actualizată, a fost până la urmă votată.

Reporter. Miodrag Hojda
Operator: Cosmin Pîrlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri