Sari la conținut

De trei zile, în greva foamei

Cu corturile montate în fața primăriei din Berzovia, de trei zile oamenii încearcă să convingă autoritățile că drumurile au nevoie de reparații.

„Oamenii se plâng și spun că deși nu au drumuri, în toate cele trei zile de protest primarul i-a monitorizat de pe camerele de supraveghere, în loc să stea de vorbî cu ei” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Așa că, azi, oamenii au dat buzna în biroul edilului care de peste 20 de ani se află la cărma localității.

„Unde e piatra? La dumneavoastră în Fizeș... Domnule, consider că sunt sechestrat alături de dumneavoastră aici”, susține primarul.

Cum primarul a dat bir cu fugitii, localnicii s-au hotarat sa continue greva foameni, desi azi i-au anuntat pe medici ca va fi ultima zi de proteste.

„Stăm de trei zile aici. [Fără mâncare?] Fără mâncare, fără nimic”, spune unul dintre localnici.

„Fac grevă pentru copiii mei și nepotii mei. Și sunt bolnavă și cu inima și mă duc cu fizeșenii mei unde se duc ei”, spune o săteancă.

„Protestatarii au fost monitorizați în fiecare zi , tot la interval de 12 ore de un echipaj al ambulanței. Li s-au verificat valorile tensiunii arteriale, glicemie, puls”, a precizat Adrian Truică, de la Serviciul de Ambulanță al județului Caraș-Severin.

Consiliul Județean Caras-Severin a  facut azi un control la Primăria din Berzovia și le-a promis oamenilor că drumurile vor fi incluse într-un proiect viitor de infrastructură.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Adrian Ionescu